Polistiren vs. vată minerală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Polistirenul și vata minerală sunt două dintre cele mai folosite materiale de construcție. Chiar dacă au loc numeroase dezbateri în jurul proprietăților lor, ambele oferă avantaje și dezavantaje.

Pe de o parte, polistirenul expandat este fabricat din polimer impregnat cu un agent de spumare, care, atunci când este expus la abur, creează o structură uniformă de celule închise, structură foarte rezistentă la fluxul de căldură și la pătrunderea umidității. Pe de altă parte, vata minerala este extrem de ușoară și flexibilă și se menține între lemn, rame metalice și caneluri fără a fi nevoie de fixări suplimentare. Prin urmare, vata minerală este ușor de instalat și de utilizat. Datorită compoziției sale, vata minerală este caracterizată de o  densitate consistentă și de o rezistența ridicată, ceea ce o face ideală pentru a fi utilizată în sistemele de izolație a pereților exteriori. Este maleabilă, foarte ușor de manevrat și poate fi instalată pe orice substrat, inclusiv cherestea, rame metalice și căpriori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *